Najbolj priljubljene dišave

Večina ljudi se bo strinjala, da je izbira dišave za dom zelo težka, še posebej, če je ne kupujete, ampak boste s tem izvirnim darilom presenetili svojega ljubljenega prijatelja ali sorodnika.

Želimo, da se dišava, ki jo damo, ujema z osebo, ki jo bo vonjala v svojem domu ali drugih prostorih. Seveda želimo, da dišava čudovito diši in da bi vsi gostje, ki pridejo v hišo radovedno, vprašali: »In kaj tukaj tako zelo diši?

Difuzorji in spreji so ena izmed najbolj priljubljenih dišav za dom, zato je vsekakor vredno vašega časa, da poiščete svojo najljubšo dišavo. Eden od nasvetov za izbiro dišave za dom je, da si podrobno ogledate različne vrste dišav. Mnogi ne razmišljajo o sezonskosti dišave, oziroma o prostoru, v katerem je najbolj primerna. Prav tako bo veliko lažje izbrati dišeče darilo, če boste vedeli več o vrstah dišav.

Orientalne

Če so vonji cvetličnega tipa lahki in osvežujoči, je pri orientalskih vonjavah ravno nasprotno. Tu se srečajo najbolj razkošne začimbe, ki očarajo in malo čarobno dišijo. Najbolj priljubljeni vonji so vanilija, sandalovina, cimet, med, ambra, mošus, muškatni orešček, nagelj, kadilo, ingver itd. Orientalski vonji so običajno izvrstni, pikantni ali zelo sladki, saj bomo v njih skoraj vedno našli eksotične začimbe.

Dišave tega dišavnega tipa lahko imenujemo gurmanski, razkošni in trdni. Pogosto bodo v teh vonjavah uživali tisti, ki jih zanima umetnost in uživajo v unikatnih predmetih ali si ne morejo predstavljati prostega časa brez obiskovanja razstav, gledališča ali drugih kulturnih dogodkov. Te vonje lahko opišemo tudi kot težje, zaradi česar so bolj primerne za deževno jesen ali bele in mrzle zime, ko si dom želi toplote.

Ta vrsta dišav za dom bo kot nalašč za vašo dnevno sobo, ne glede na to, ali s prijatelji berete knjige, pijete čaj ali vročo čokolado. Popolno darilo za božič, ko želite, da je vaše darilo ekskluzivno in izvirno.

V naši ponudbi najdete vonj SANDALWOOD

Chypre – Akord zgornjih citrusovih not

Gre za družino dišav, za katere so značilne arome zemlje, mahu, hrasta, cedre, pačulija, citrusov in bergamotke. Ime Chypre v francoščini pomeni Ciper. V to kategorijo dišav sodijo tudi citrusne dišave.

Arome tipa chypro so naklonjene tako ženskam kot moškim. Sodobni okusi chypro imajo različne kombinacije, kot so cvetlični, sadni, lesni. Težje vonjave cedre ali hrasta popolnoma omilijo arome citrusov, ki jih je pogosto težko opisati. To so bogate in večplastne dišave, kjer boste najprej začutili svežino citrusov, postopoma pa zavohali težje note. Te dišave pogosto imenujemo univerzalne, ker nimajo jasne razlike med moškimi ali ženskimi vonjavami.

Te vonjave zlahka prepoznamo po topli aromi, ki se prekriva z notami citrusov. Te dišave so vsestranske, saj so primerne za vse letne čase in za vse domače prostore. Če zbirate darilo in ne veste, kakšen vonj bi podarili osebi, , je ta vrsta dišav ena najvarnejših možnosti.

V naši ponudbi najdete vonj Pomaranča čili ter Patchoulli.

Fougere:

To ime izhaja iz francoščine in pomeni praprot. Je zanimiva družina dišav, ki temeljijo na praproti in sivki. Dišave te družine so najbolj priljubljene med moškimi parfumi. Te vonje lahko opišemo kot zemeljske, saj so njihove najpogostejše note rastline in drevesa.

Tudi te dišave niso preveč sezonske, najpogosteje pa doma dišijo tako pozimi kot poleti. Te dišave so še posebej dobre za kopalnice ali garderobe in preddverja. Če iščete darilo za moškega, lahko izberete to vrsto dišav.

V naši ponudbi najdete vonj Patchoulli in Cuban soul.

Upamo, da boste zdaj, ko boste bolje vedeli, kaj je posamezna vrsta dišav, lažje izbrali dišavo. Toda pri izbiri dišave je pomembno upoštevati, da je včasih vredno eksperimentirati in preizkusiti nove, nepreizkušene dišave in te lahko res presenetijo!